463796
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
152
267
1930
460181
4265
15087
463796

Your IP: 3.84.243.246
Server Time: 2019-02-18 12:38:33

Иновации в сферата на периметровата охрана

През 2012 г. Фирма ТЕБИКС ЕООД получи регистрация на полезен модел в единния регистър на патентното ведомство относно ИННОВАЦИИ В СФЕРАТА НА ПЕРИМЕТРОВАТА ОХРАНА.

 

            Задача на полезния модел е да се създаде средство за изграждане на виртуална ограда ( периметрова охрана) нощно време и при оскъдно осветление, с оглед откриване на движение, както и за разпознаване и проследяване на обекти в охраняеми зони, което да е с опростена, компактна и надеждна конструкция, позволяващо лесно обслужване и с възможност за ситуиране на съставните му части на различни места, в зависимост от обекта за охраняване.

 

            По своята същност, средството за изграждане на виртуална ограда,съгласно полезния модел, предвижда използване на възможностите на IP мегапикселова камера и включва: IP мегапикселова камера, силен светлинен източник ( например IR прожектор), инсталиран по посока на наблюдение на камерата и светлоотразители, монтирани в зоната на охрана. От своя страна светлоотразителите са избрани от групата, включваща фолио, огледала и/ или  рефлектори. В кадъра на камерата тези отразители изглеждат като източници на светлина в сравнение на района около тях, а пресичането на виртуалния лъч между камерата и светлоотразителя представлява сигнал за нарушение.

 

            Предимствата на средството, съгласно полезния модел се състоят в това, че е налице и видео наблюдение на охранявания участък, което позволява проверка за евентуалната причина за фалшиво задействане на алармата; средството не изисква захранване в отдалечените части на охранявания обект; може да се сложат голям брой точки (зони) на една камера ; разстоянието, на което ще се използва дадена камера може да се коригира съобразно нуждите; средството не изисква специални параметри за светлоотразителите; в зависимост от разположението на последните, може да се избегнат фалшиви сработвания от кучета, котки и други малки животни. Например, ако се постави рефлектора на 20- 30 см над земята и е с размери 30 см/ 10 см малките животни ще минават свободно пред него без да задействат системата.

 

 

 

 

 

 

Нашият офис - София

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

icon

Нашият офис - Пазарджик

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

icon

1adWeb © | Tebix. All rights reserved 2012.